6 Ekim 2016 Perşembe

Trans Erkek Babası: Meğer 2 Oğlum Varmış! | Aile Açılımımız Çok Güzel Geçti

Dün akşam bir trans erkek arkadaşımızın babası ile görüştük. Bizi evlerinde ağırlayan ailemize öncelikle teşekkür ederiz. Dün akşamki toplantıdan güzel notları sizlerle de paylaşmak istedik. 

Ailelerindeki sağlık personelinin yanlış yönlendirmesi sonucunda babamızın kafası biraz karışmış, bu durumu hormonal bir olay gibi anlamış. Biz de transeksüel bireylerin genel bir yargı olan "kadın/erkek hormonu fazla da o yüzden böyle(!)" ifadesi ile bağdaşmadığını anlatmak için gittik. İki transeksüel annesi, iki transeksüel arkadaşımız ve bir sağlık personeli arkadaşımız ile gittiğimiz evde, ailemiz bizi güler yüzle karşıladı. Babamız aklındaki soruları sordu, bizler de elimizden geldiğince cevaplamaya çalıştık. 

Bizimle gelen annemiz, trans kadın olan çocuğundan bahsetti, deneyimlerini anlattı. Yine trans arkadaşlarımız da sürecin nasıl işleyeceğinden bahsetti. Akşamın sonunda babamız, oğlunun transeksüelliğinin hormonal bir durum olmadığını, tedavi dediğimiz şeyin cinsiyet geçişi olduğunu anladığını ve kabullendiğini; "Meğer 2 oğlum varmış!" diyerek ifade etti.  Ayrıca babamız bizi, ilerleyen günlerden annesinin geleceğinden ve bizi kendisi ile tanıştırmak için tekrar davet etti. 

Ailemizin yanından ayrıldıktan sonra, trans erkek arkadaşımız babası ile konuştuğunu ve kendisine daha güzel bir yaklaşımda bulunduğunu söyledi. Geldiğimiz için teşekkür etti ve mutluluğunu paylaştı. Bu da bize yetti. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder