10 Aralık 2016 Cumartesi

Haftalık Toplantı Raporumuz Sizlerle | Toplantımızın Konuğu "Yeryüzü Kadınları"

Her hafta olduğu gibi bu hafta da beraberdik. Bu haftaki toplantımızın konuğu "Yeryüzü Kadınları" oluşumuydu. Toplantımıza yine tanımlar ve kendimizi tanıtma ile başladık.
20'den fazla katılımla gerçekleştirdiğimiz toplantımızın gündemi, doğal olarak konuklarımızdı. Kendilerini sosyalist-feminist kadın örgütü olarak ifade eden Yeryüzü Kadınları ile Denizli LGBTİ Aileleri Grubu olarak tanışmanın heyecanı, her iki grupta da gözlemlenmekteydi. Türkiye'de feminizm hareketinde LGBTİ'nin öneminden, LGBTİ ve feminizmin ortak mücadele alanlarından, birlikte neler yapabileceğimizden bahsettik.
Yeryüzü Kadınları'ndan arkadaşlar, lezbiyen ve biseksüel kadınların yanı sıra, transeksüel kadınlarında oluşumlarında yer alması gerektiğini, heteroseksist düzene karşı birlikte mücadele etmek gerektiğinin önemini vurguladılar. Beraber daha çok etkinliklerde birlikte yol almanın heyecanı da hepimizin ortak duygusuydu.
Toplantımızın bir konuğu da Ankara Üniversitesi'nde "Toplumsal Cinsiyet" üzerine çalışma yapan bir akademisyendi. Kendisi toplantımızın dışında da bizlerle Denizli'de LGBTİ hareketi üzerine konuşmak için randevulaştı.
Buradan bir kez daha bizlerin davetini kırmayıp toplantımıza katılan Yeryüzü Kadınları üyelerine sonsuz teşekkür ediyoruz.
Sevgi ve dayanışmayla... 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder