17 Mart 2018 Cumartesi

Bu Haftaki Toplantı Notumuz (16.03.2018)

Buffalo Kafe'de gerçekleşen bu haftaki toplantımızı 10 katılımcı ile gerçekleştirdik. Katılımcılarımızın hepsi daha önceden de toplantılarımızda yer almış arkadaşlarımızdandı. Toplantı spontane bir şekilde cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimlerin tanımlanması ile başladı. Bu tanımlamalar beraberinde "tanımlama"ların ne derece doğru olduğu ve söylemleri nasıl etkilediğine dair tartışmayı da beraberinde getirdi.
Tanımlamaların söylemlere etkilerine değindiğimizde aslında bizler de tanımlamalar yaparken bu yönelim ve kimlikleri bazen belli kalıplardan çıkaramadığımızı fark ettik. Bunun çözümü için de fikir alışverişlerinde bulunduk. Toplantımızın asıl konusu ise "Kadın Çalışmaları" üzerineydi. Kadınların sosyal hayatlarında dar alanlarla sınırlandırılmaları, çalışma hayatlarından, eğitim hayatlarından mahrum bırakılmaları konularına değindik. Daha sonra lezbiyen, biseksüel ve trans kadınların yaşadıkları zorlukların sosyo-ekonomik hayatlarına ve psikolojilerine etkilerinden bahsettik. Yine bu konuda ne gibi çalışmalar gerçekleştirebileceğimiz üzerinde beyin fırtınası yaptık.
Önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilecek şehir dışı eğitim davetlerine katılacak arkadaşlarımızı kararlaştırdık. Bu eğitimlerin önemlerini, şehrimizdeki yerel örgütlenmenin görünürlüğünün önemini ve çalışmalarımıza katkılarından söz ettik.
30 Mart Cuma akşamı için tekrar sözleştik. 30 Mart'taki toplantı konumuz ilerleyen tarihlerde netlik kazandığında duyurulacaktır. Görüşmek üzere, dayanışmayla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder